Vinterdekk: Trondheim, Orkanger og Stjørdal

Vinterdekk: Trondheim, Orkanger og Stjørdal, Overaae

Hos Overaae i Trondheim, Orkanger og Stjørdal finner du et stort utvalg i vinterdekk for alle typer kjøretøy.

Hvorfor vinterdekk?

Å sko bilen etter vær og føre er avgjørende for både sikkerhet og kjørekomfort. Når gradestokken kryper under 7 grader, er det vinterdekk som gjelder. Gummien vinterdekkene er laget av og mønsterdybden i dekkene er optimalisert for å gi kortest mulig bremselengde og best mulig veigrep på kalde dager – med eller uten frost og snø.

Piggdekk eller piggfrie vinterdekk?

Når det gjelder veigrep og ytelse, er vinterdekk med pigger i de fleste tilfeller en vinner. Men for en erfaren sjåfør med en kontrollert og rolig kjørestil, kan piggfrie vinterdekk være et godt valg. Forholdene der du bor og kjører, har også noe å si for hva du bør velge. Dersom du kjører mye i by og ikke ferdes på værharde steder med dårligere vedlikeholdte veier og flere bratte partier, kan det hende at piggfrie dekk er det beste alternativet. Da slipper du også unna piggdekkavgiften som finnes i flere større byer. Dessuten gir piggfrie dekk faktisk minst like godt veigrep som piggdekk på snødekte veier.

Hvis du derimot ferdes i områder med mer varierende kjøreforhold og på veier som ofte er dekket av is og slaps, er piggdekk et tryggere valg. Spesielt langs kysten i mer rurale og kalde strøk, er vinterdekk med pigger mer utbredt, nettopp på grunn av sine gode egenskaper under glatte og varierende forhold.

Solide vinterdekk for norske forhold

Hos Overaae finner du et imponerende utvalg i vinterdekk tilpasset norske forhold, fra kjente merker som Continental, Falken, GoodYear, Michelin, Nokian Tyres, Vredestein, Hifly og Bridgestone. Når du handler dekk hos oss får du alltid god hjelp til å velge dekkene som passer dine behov og din bil. Våre dyktige fagfolk kan også hjelpe deg med å vurdere om du trenger nye vinterdekk, eller om dekkene dine holder en sesong til. Sommerdekkene dine kan vi vaske og oppbevare trygt på vårt dekkhotell igjennom vinteren.

Stikk innom Overaae i Trondheim, på Orkanger eller Stjørdal for en trivelig dekkhandel, eller kontakt oss dersom du har spørsmål eller ønsker å bestille time!